ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ
Με την πανδημία, ανάμεσα στα άλλα, αντιμετωπίζουμε και ένα καινούριο πρόβλημα-πρόκληση:
την επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν τα κενά στην ύλη βασικών μαθημάτων
που αναπόφευκτα δημιούργησε το αναγκαστικό κλείσιμο σχολείων και φροντιστηρίων.
Για πολλούς λόγους, που αναφέρονται αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο, η τηλεκπαίδευση δημιούργησε σε πολλούς μαθητές κενά που ανησυχούν τους γονείς και τους καθηγητές.
Πρόκειται βέβαια για πρόβλημα που απασχολεί όλες τις χώρες παγκόσμια.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην εκπαίδευση.
Για όλους τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, εμείς στα φροντιστήρια ΑΝΕΛΙΞΗ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη επιλογή είναι να καλύψουμε πριν την έναρξη των χειμερινών μαθημάτων, τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
Πράγματι: το καλοκαίρι οι μαθητές δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, δεν έχουν πίεση χρόνου, δεν έχουν άγχος και πολυδιάσπαση (σχολείο-φροντιστήριο-Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-προπόνηση κλπ.) και δεν έχουν την υποχρέωση να ασχοληθούν με 15 μαθήματα. Μπορούν λοιπόν να επικεντρωθούν εύκολα σε 2-3 βασικά μαθήματα που είναι και τα πιο απαραίτητα για τη συνέχεια.
Σε καμία άλλη περίοδο της σχολικής τους ζωής, δεν θα έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν μόνο με αυτά τα 2-3 μαθήματα χωρίς περισπασμούς και χιλιάδες άλλες υποχρεώσεις!
Σε μερικά από αυτά τα μαθήματα, όπως π.χ. στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τα Αρχαία, τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, η ύλη σε κάθε τάξη στηρίζεται στις προηγούμενες τάξεις και επεκτείνεται. Τα κενά σ’ αυτά τα μαθήματα λειτουργούν δεσμευτικά γιατί δυσκολεύουν στην κατανόηση της παρακάτω ύλης, με αποτέλεσμα το σχηματισμό νέων κενών και τη δημιουργία φαύλου κύκλου.
Η λογική «καλά του χρόνου θα διαβάσω πιο πολύ» δεν έχει βάση, αν δεν καλύψει κανείς πρώτα τα κενά των προηγουμένων τάξεων. Μπορεί να διαβάσει κανείς περισσότερο, να κουραστεί περισσότερο, αλλά τι να πρωτοκαλύψει; τα κενά των προηγούμενων τάξεων ή τη νέα ύλη;
Ας αφήσουμε επίσης κατά μέρος ως αποκρουστική και την πιθανότητα την επόμενη χρονιά να χρειαστεί πάλι να έχουμε περιόδους καραντίνας με συσσωρευτική βλάβη πλέον στην εκπαίδευση των μαθητών.
Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία με σχετικά λίγη αλλά εστιασμένη και συντονισμένη προσπάθεια, να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο και να κάνουμε το ξεπέταγμα που χρειάζεται.
Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού ενημέρωσης
στα τηλέφωνα 210 9946 945 και 210 9716 555.